Koledž

Da li želite da završite srednju školu u Americi ili da započnete svoje studentske dane tamo? Edmonds Community College nudi sjajne programe koji će vam otvoriti vrata ka kvalitetnom obrazovanju i nezaboravnim iskustvima.

O programu

Edmonds College je državna dvogodišnja škola osnovana 1967. godine. Nalazi se na 25 minuta severno od Sijetla, velikog poslovnog i kulturnog centra države Vašington

Edmonds College nudi dvogodišnji program osnovnih studija koji omogućava leko uključenje na univerzitete radi završetka četvorogodišnjih studija i sticanja diplome.

Pogledajte iskustvo naše učenice na Edmonds koledžu
Pusti video zapis

Koledž je smešten na prostranom kampusu i raspolaže modernim, visoko-tehnološki opremljenim učionicama i nastavnim laboratorijama. Trenutno ima više od 11.000 upisanih studenata od čega preko 1.000 međunarodnih iz 66 zemalja.

Nakon dvogodišnjih studija stiče se Associate degree (diploma više škole) u oblasti društvenih, prirodnih nauka ili tehnike. Time se stiče uslov za prebacivanje na univerzitetski četvorogodišnji program Bachelor degree na bilo kom univerzitetu u Americi.

Centar Washington Univerzity (CWU) nastavu održava na Edmonds kampusu pa tu možete steći Bachelor’s diplomu iz oblasti biznis administracije, prava, dru[tvenih nauka i informacionih tehnologija.

Pogledajte https://www.edmonds.edu/international/

Za detaljnije informacije, molimo da nas kontaktirate.

Prohodnost

Pored Centar Washington Univerzity (CWU) studenti sa Edmonds koledža imaju prohodnost na mnoge druge prestižne univerzitete kao što su:

 • Cornell University
 • University of Michigan
 • University of Washington
 • Purdue University
 • University of California, Berkley…

Smeštaj

Za prvu godinu studija se preporučuje boravak u pažljivo izabranoj porodici koja pruža mogućnost da se upozna američki način života, kulturu i usavrši jezik.

U okviru kampusa se nalaze Ranier Place i Triton Court, udobni I moderno opremljeni internati. Smeštaj podrazumeva zasebnu spavaću sobu u četvorokrevetnom apartmanu sa dva kupatila i dnevnim boravkom. U internatu borave američki studenti kao i studenti iz celog sveta.

Servis za studente

Servis za međunarodne studente obezbeđuje:

 • Savetnika za transfer za dalje školovanje
 • Basplatnu dodatnu nastavu u centru za podršku u učenju
 • Aktivnosti, klubove i višebrojne studentske organizacije

Pročitajte informacije o paralelnom završavanju srednje škole i prve godine fakulteta klikom na deo završetak srednje škole.

Za detaljnije informacije, molimo da nas kontaktirate.

Rad u SAD

Nakon završetka osnovnih studija postoji mogućnost rada u struci u državi Vašington u trajanju od godinu dana. Ovo je dobar način da se pored diplome stekne i radno iskustvo koje poslodavci obično traže prilikom zapošljavanja.

Završetak srednje škole

Edmonds College sprovodi internacionalni srednjoškolski program od 1993. godine.

Ovaj program omogućava da dok završavate srednju školu istovremeno pohađate i koledž. Nastava mnogih predmeta je na nivou koledž nastave, što znači da dok stičete diplomu srednje škole ujedno polažete i neke od predmeta iz prve godine osnovnih studija. Većina učenika koji su u svojoj zemlji završili treći razred srednje škole može dobiti diplomu srednje škole za 6 meseci zavisno od rezultata postigutog na kvalifikacionom ispitu iz engleskog jezika. Nastava se prati zajedno sa američkim i studentima iz celog sveta

Učenici su smešteni u pažljivo odabranim porodicama gde imaju priliku da iskuse američki način života, kulturu kao i da usavršavaju engleski jezik u svakodnevnoj komunikaciji.

Uslovi za upis:

 • Minimum 16 godina starosti
 • Svedočanstva poslednja 3 razreda prevedena na engleski jezik
 • TOEFL nije obavezan, ali je dobrodošao jer ubrzava završetak srednje škole

Servis za međunarodne studente obezbeđuje:

 • Savetnika za transfer za dalje školovanje
 • Basplatnu dodatnu nastavu u centru za podršku u učenju
 • Aktivnosti, klubove i višebrojne studentske organizacije

Edmonds College se nalazi 24 km severno od Sijetla, velikog poslovnog i kulturnog centra.

Koledž se nalazi na prostranom kampusu i raspolaže modernim i visoko-tehnološki opremljenim učionicama i nastavnim laboratorijama.