Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Stipendija za studiranje u SAD

Prilika za ostvarivanje akademskih i profesionalnih ciljeva.

Investicija u Vašu Budućnost

Dobrodošli na program stipendija za studiranje u Sjedinjenim Američkim Državama, koji pruža jedinstvenu priliku za ostvarivanje vaših akademskih i profesionalnih ciljeva. Naša organizacija se ponosi podržavanjem talenata i ambicija mladih ljudi širom sveta, omogućavajući im pristup vrhunskom obrazovanju u prestižnim američkim institucijama.

Ciljevi programa

  • Program stipendija ima za cilj promovisanje obrazovanja i razvoja karijere kao temelja za budući uspeh.
  • Podstičemo akademsku izvrsnost, inovaciju i međunarodnu saradnju.

Tipovi stipendija

  • Stipendije se dodeljuju na osnovu akademskih postignuća – AKADEMSKE STIPENDIJE
  • Stipendije se dodeljuju na osnovu posebnih veština – SPORTSKE STIPENDIJE
  • Moguće je kombinovati akademsku i sportsku stipendiju i na taj način doći do pune stipendije. Primera radi, ukoliko dobijete 40% akademske stipendije na osnovu proseka iz srednje škole i dobrog SAT rezultata i 60% sportske stipendije – ostvarujete punu stipendiju koja pokriva sve troškove.

Akademski kriterijumi

Većina univerzitetskih institucija u SAD zahteva od studenata čiji maternji jezik nije Engleski da polažu TOEFL test (Test Of English as Foreign Language).   Akademski kriterijumi za upis su propisani od strane samog univerziteta i lige u kojoj se takmiče.

Sportski kriterijumi

Postoji nekoliko Američkih univerzitetskih liga i svaka od njih obuhvata određen broj sportskih programa. Bez obzira na kojem nivou planirate da se takmičite, jedna od najvažnijih stvari je da imate čistu sportsku istoriju, tj. da dokažte da se nikada niste takmičili na profesionalnom nivou i primali novčane kompenzacije za takmičenje u sportu kojim se bavite. Isključivo za sportiste koji se nikada nisu profesionalno bavili sportom, već samo rekreativno. Da bi ovo verifikovali, određene sportske lige poput NCAA & NAIA imaju takozvani “Eligibility Center” gde svaki student-sportista mora da se registruje da bi mogao da igra. Pored same registracije, potrebno je ispuniti sve akademske i sportske kriterijume za takmičenje, a neke od najvažnijih uslova pročitajte u nastavku.

 

Rad tokom studiranja

Pored akademskih i sportskih stipendija, postoje razne mogućnosti zapošljavanja na kampusu kako biste smanjili svoje životne troškove u SAD ili zaradili za džeparac. 

Kampus poslovi nisu fizički i mentalno naporne aktivnosti i uglavnom se odnose na rad u školskoj kafeteriji, sali, teretani ili knjižari. Bitno je napomenuti da je kampus posao dostupan samo na univerzitetima, ne na srednjim školama.

Kontaktirajte nas