SKRAĆENO RADNO VREME (1.6.-1.9.)
10h-15h

Zbog čega je posao na Aljasci jedan od natraženijih na Work and travel programu?

U bogatoj ponudi poslova za mlade, a pogotovo studente, Aljaska se ističe kao prilično šarmantna destinacija koja nudi veliki broj zaposlenja u različitim branšama. Ali zašto je posao na Aljasci među najtraženijima u Work And Travel programu?

Pored ledenih vidika prelepe prirode, čistog pogleda na noćno nebo i interesantne kulture, Aljaska studentima nudi i taj aspekt pronalaženja i građenja sebe u karijernoj sferi. Ako ste razmišljali o tome kako naći posao na Aljasci, koji su uslovi, kakva su iskustva i kako se prijaviti za posao na Aljasci – došli ste na pravo mesto, jer ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja do kraja teksta.

Kako naći posao na Aljasci?

Aljaska pruža neke jedinstvene izazove s kojima ćete morati da se suočite. Ali, pre svega je potrebno napraviti dobar strateški pristup pri traženju otvorene pozicije za rad studenata na Aljasci. U ovom delu teksta ćemo vam predložiti korake koje treba da pratite ako vas interesuje sezonski šarm turističke industrije.

Hoteli na Aljasci izmedju planina

Sezone se razlikuju, pa se tako razlikuju i ponude posla: Aljaska ima baš značajne sezonske fluktuacije, što je najizraženije u oblasti turizma, ribolova i poljoprivrede. U suštini, svaki posao koji je vezan za neke prirodne cikluse Aljaske je dosta fluidan u odnosu na to tokom koje sezone dolazite.

Sezonski posao na Aljasci može biti i rad u restoranima, hotelima, čak i vozovima. Dobro se upoznajte sa ponudama poslova na oglasima pre nego što krenete na put i na osnovu toga odaberite onaj posao u kom ćete imati najbolje benefite za rad.

Međuljudski odnosi: mreže međuljudskih odnosa su jako bitan faktor kulture na Aljasci. Ako uspostavite dobre veze sa lokalnim stanovništvom, sigurno ćete biti izloženi mnogim prilikama kojima u suprotnom ne biste bili. Prisustvujte događajima koji se dešavaju unutar ove zajednice, istražite profesionalne organizacije koje vam mogu biti od pomoći i pronađite sebi slične ljude koji vas mogu preporučiti nekom poslodavcu!

Vladi Aljaske je stalo: vlada Aljaske oduvek pruža resurse za one koji traže zaposlenje na tom mestu tako što odeljenje rada i razvoja radne snage Aljaske nudi oglase za poslove, karijerne resurse i druge informacije o industrijama koje su tu da pospeše ekonomiju države. Lokalni centri za zapošljavanje su jako česti i oni vas mogu uputiti i pomoći vam u snalaženju na aljaškom tržištu rada, a pogotovo je dobro što nude i personalizovane pomoći u smislu testa orjentacije i tome slično.

Prilagodljivost je velika prednost: ukoliko ste vi sami otvoreni da istražujete prilike koje se možda ne podudaraju tačno sa vašim početnim očekivanjima, imaćete mnogo veće šanse da nađete sezonski posao uz pomoć ovih raznih lokalnih organizacija.

Online platforme: postoje razne online platforme i forumi koji su dostupni na sajtovima Work and Travel organizacija za koje ste se odlučili. Ne samo da na ovaj način možete raširiti svoja poznanstva sa ljudima sličnog kalibra, već ćete naći i ogromnu ponudu pa možete odabrati idealan posao na Aljasci. Uslovi svih ovih poslova su navedeni na samim oglasima, neki su zahtevniji od drugih, ali u svakom slučaju će biti naglašeno pojedinačno za svaki posao šta vam je potrebno od kvalifikacija i dokumentacije.

Kako se prijaviti za posao na Aljasci?

Prijava za posao na Aljasci je veoma jednostavna. Kontaktirajte AYUSA tim svakog radnog dana od 9-17 časova putem telefona +381 11 268 27 49, pišite nam na office@ayusa.co.rs ili jednostavno popunite kontakt formu i napišite nam za koji program ste zainteresovani. Tu smo da za vas pronađemo najbolje poslovne prilike na Aljasci.

Posao na Aljasci za studente

Šta vam AYUSA nudi kad je u pitanju rad na Aljasci?

U jeku svih novih dešavanja u životu koja ćete iskusiti kroz work and travel organizacije, među kojima je najbitnija promena okruženja i kulture, važno je da imate pouzdan oslonac prilikom odlaska.

Pre nego što krenete ovim drastičnim korakom unapred, AYUSA je tu da vam ponudi najveći izbor sezonskih poslova, a ti poslovi su najčešće i najprofitabilniji sezonski poslovi za studente.

Sezonski rad studenata u SAD se sve više širi u različitim branšama posla, pa tako možete pronaći različite poslove, a rad na Aljasci je posebno popularan jer vam daje šansu za nalaženje dodatnog posla i povoljnije troškove boravka.

AYUSA vam pomaže da stupite u kontakt sa velikim brojem poslodavaca na Aljasci i odaberete rad u preko 20 poslovnih objekata. Dobijate širok spektar mogućnosti a smeštaj i sva 3 obroka možete platiti samo 16 USD dnevno, kao što nudi kompanija HAP u Denaliju.

Kako biste se što pre upoznali sa mogućim opcijama, AYUSA organizuje Traditional Job Fairs gde budući poslodavci dolaze u Beograd i prezentuju posao koji biste radili. Posetiti ovaj sajam poslova je izuzetno korisno iskustvo pre nego što krenete da se upoznajete i širite svoj “network“, to je veća šansa da ćete naći posao koji vam po svim uslovima odgovara.Top of Form

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *