Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Iva Nedeljkovic – Lifeguard @ High Sierra Pools (Arlington, VA)

Ukupna ocena:
5

Arlington, VA

Ja sam svoje W&T iskustvo provela u Arlingtonu koji se nalazi u državi Virdžinija, koji je veoma blizu glavng grada Washington-a, što Arlington stavlja na savršenu lokaciju i predstavlja odlično mesto za rad i život, a da se pritom veoma brzo, lako i jeftini (metroom, autobusom, uberom) može stići do DC-a i tamo provesti pa i svaki slobodan dan. Oba grada nude veoma puno zanimljivih mesta za obići, kao i klubova za izlaske. Takodje, s ozbirom da je DC glavni grad, veoma je veliki i ima puno muzeja, parkova, znamenitosti kao i autleta za kupovinu odeće.

High Sierra Pools – Lifeguard

Posao spasioca bih rado svima preporučila. Kada izaberete lokaciju od više kojih kompanija nudi, oni vam dodeljuju odredjeni bazen na kome ćete pretežno raditi. Neki bazeni su single-guard, dok su drugi multi-guard, te zavisi da li ćete raditi sami ili sa drugim spasiocima. Kompanija se trudi da svima dodeli jednak broj sati, i uvek se dobijaju dva slobodna dana u nedelji, kada možete ukombinivati drugi posao ako vam je želja da zaradite više novca.
Ja sam radila samo posao spasioca, i bilo mi je sasvim dovoljno da nakon work dela putujem celih mesec dana po Amarici, čak mi je i ostalo novca.
Kompanija nudi smeštaj svim zaposlenima, te stan delite sa 3-4 osobe. Ja sam putovala sama, te sam stan delila sa cimerima iz Kolumbije i sa Jamajke, ali ako na program idete sa prijateljem i to naglasite, staviće vas da živite zajedno.
Što se posla tiče, ja sam radila na multi-guard bazenu, gde smo imali 3 velika bazena, i svakodnevno nas je bilo i do 10 spasilaca. Ja posao nisam uopšte doživljavala kao ‘posao’ i iskrenos am svakodnevno uživala provodeći vreme sa drugim spasiocima, a i kada bih radila na single-guard bazenu, upovala sam mnogo ljudi koji bi rado pričali sa mnom i neretko mi davali hranu. Takodje, skoro svaki dan sam imala vreme i za plivanje, a svoro svaki bazen ima i frižider i mikrotalasnu ako vam je potrebno za ručak.
Takodje, kompanija je više puta organizovala neke dogadjaje na kojima možete prisustvovati i upoznati još ljudi, kao na primer izlet u Ocean City ili bespltne karte za bejbol utakmicu.

AYUSA

I agenciju i sponzora bih svakome preporučila! Agencija se veoma trudi da svima izadje u sustret i ispuni svačija iščekivanja. Marko, Olga i Srdja su odličan tim i uvek imaju odgovor na sva naša pitanja.
Sponzor takodje uvek brzo reaguje i rešava sve probleme kojima bi se student našao.

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno

Nalaženje dodatnog posla:

Neutralno

Mišljenje o kompaniji:

Pozitivno

Mišljenje o poziciji:

Pozitivno

Mišljenje o agenciji:

Pozitivno

Mišljenje o sponzoru:

Pozitivno