Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Anđela Arsenijević – Au Pair (San Francisco, Santa Barbara, CA)

Ukupna ocena:
5

San Francisco, Santa Barbara, CA

Kao Au Pair sam provela dve godine u Americi. Prvu godinu sam provela u jednoj porodici u San Francisku, i imala sam predivno iskustvo kako i sa porodicom tako i sa bejbisitingom. Još uvek sam u kontaktu sa tom porodicom i redovno ih posećujem. Drugu godinu sam započela na Floridi, ali smo se zbog nekih ličnih razloga odlučili na rematch. Svakako, imala sam divan odnos sa decom a i roditeljima, nakon četiri meseca u toj porodici sam otišla u Santa Barbaru. Deca koju sam tu čuvala su mlađeg školskog uzrasta, tako da sam tu mogla da primenim svoje iskustvo sa Učiteljskog Fakulteta i kao i sa prethodne dve porodice i sa njima sam i dalje u kontaktu.

AuPairCare Academy

Kao i sve druge devojke i momci koji su prošli kroz Au Pair Care akademiju, verujem da su nakon samog dolaska na akademiju bili malo „izgubljeni“, ali već nakon prve uvodne radionice sam se opustila. Upoznala sam dosta prijatelja sa kojima se redovno čujem. Prošli smo kroz dosta zanimljivih radionica, i sama akademija je odlična uvertira za Au Pair program.

ESL (English as a second language), Self defence for women i Underwater Hockey – College of Marin i Santa Barbara City College

ESL mi je veoma pomogao sa usavršavanje Engleskog jezika, na početku smo uradili testiranje na koledžu kako bi odlučili na koji level engleskog treba da idemo. Postoje različiti časovi engleskog, kao što su gramatika, pisanje, čitanje, komunikacija. Svako je mogao prema svojim prioritetima da odredi na koji će ići. Nakon toga sam izabrala samoodbranu za žene i podvodni hokej. Podvodni hokej je bilo nešto sasvim novo za mene i veoma zanimljivo, tako da sam taj čas uzimala dva puta.

Najlepše iskustvo sa programa

Celokupni program mi predstavlja izuzetno iskustvo kroz koje sam najpre upoznala sebe i naučila da budem samostalna. Upoznala sam mnogo prijatelja, sa kojima sam i sada u kontaktu. Predivno iskustvo sa porodicama.
Što se tiče putovanja, putovala sam dosta, što sa porodicama, što sa prijateljima. Mesta koja sam obišla su: Hawaii (ujedno i moje prvo putovanje), zatim Lake Tahoe, Palm Springs, Los Angeles, Tampa, Sarasota, Miami, Washington DC, Colorado, Chicago, North Carolina, New Jersey, New York City.

Mišljenje o porodici:

Pozitivno

Mišljenje o bejbisitingu:

Pozitivno

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno