Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Draga Kostic – Au Pair (Los Angeles, CA)

Ukupna ocena:
5

Los Angeles, CA

Ovo je moja druga godina u Americi u Los Andjelesu. Prvu godinu sam provela- dva meseca u Nju Jorku, I deset meseci u Hjustonu, jer je porodica morala da se preseli pa sam se I ja preselila sa njima, imala sam priliku u prvoj godini da osetim zivot u dva najveca grada u Americi. Moje iskustvo sa prvom porodicom je bilo potpuno drugacije od iskustva sa drugom, prva porodica je imala dvoje dece, I jos jednu AuPair koje je sad jedna od mojih najboljih prijatelja. Roditelji u prvoj porodicu su bili razvedeni pa je briga o dečacima bila malo veci izazov. Ali sam imala jedinstvenu priliku da zivim I radim sa jednom od sad najboljih prijatelja. Druga porodica ima jedno dete koje ima autizam. Decak ima osam godina Ali ja imam osecaj da je moj najbolji prijatelj, uvek je tuzan kad ja imam slobodan Dan. Osecam se jako sigirno ovde gde jesam, porodica me jako postuje I voli. Razgivor o mom odlasku ih cesto dovede do suza, jer je decak jako napredovao druzeci se sa mnom. Moje obaveze su da pripremim decaka za skolu, da ga povezem, uzmem iz skole, odvedem na akrivnosti posle skole, nakon toga dovedem kuci spremim veceru I spremim ga za spavanje. U koliko se desi da ima neki dogadjaj koji zahteva da promenim raspored, porodica mi uvek izadje u susret.
Pored fantasticnih prilika da zivim u najvecim i najinteresantnijim gradovima u Americi ja Sam dobila mnogo vise nego Sto sam mislila da cu dobiti na ovom putu, ja Sam naucila mnogo stvari o zivotu ,o samostalnosti, o sebi, mogu da kazem I da sam se promenila na bolje naravno, I da sam mnogo hrabrija I sposobnija postala. Imam jos cetiri meseca da zavrsim I drugu godinu kao AuPair Ali vec odavno mogu sa sigurnoscu da kazem da je ovo bilo moje najbolje I najbitnije iskustvo u zivotu.

AuPairCare Academy

AuPair Akademija mi je razbila sve strahove koje sam imala pre nego Sto sam pocela program. Svaki cas je bio vise nego potreban. Posle tog iskustva sam bila svesnija kako treba da se ponasam u porodici I kako porodica treba da se ponasa prema meni Sto je jos bitnije. Ali za mene je bilo najbitnije Sto sam se osecala sigrno nakon Akademije.

American Musicals – Rice Univercity

Dobila sam pravu priliku da naucim predivne stvari o Mjuziklima, kako su poceli, ko su najbitniji kompozotori, kakvi su njihovi zivoti bili I zasto su bas oni postali poznati. Nisam ni sanjala da cu nekad moci da ucim o stvarima koje su me zanimale, I koje bi neko nazvao hobi.

Najlepše iskustvo sa programa

Prva porodica koju sam izabrala se nakon dva meseca preselila iz Nju Jorka u Hjuston, Leto smo proveli u Kaliforniji, tako da ja nisam samo uspela da vidim najlepse mesta u Americi vec I da osetim kako je ziveti tu.
Moje najlepse iskustvo jeste predstava koju sam videla na Brodveju.

Mišljenje o porodici:

Pozitivno

Mišljenje o bejbisitingu:

Pozitivno

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno