Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Jelena Bezbradica – Au Pair (Los Angeles, CA)

Ukupna ocena:
5

Los Angeles, CA

Dolazak u Ameriku i u novu porodicu za mene je bio jedan veliki izazov. Koliko god sam bila srećna i uzbudjena zbog novog iskustva koji me je čekao isto toliko sam bila i uplašena. Milion pitanja mi je prolazilo kroz glavu. Da li sam izabrala dobru porodicu? Šta ću ako mi se ne svide? Šta ću ako se ja njima ne svidim? Da li je moje znanje engleskog dovoljno za dobru komunikaciju sa njima? Imala sam ogromnu sreću da sam ipak izabrala divnu porodicu koja je sve to demantovala. Imala je razumevanje za sve, za moj strah, zbunjenost, uplašenost. Razumeli su da nije lako biti toliko daleko od kuce, u potpuno novoj sredini. Deca su bila divna. Kada sam dosla tu su bili decak od 4 godine i devojcica od 2 godine. Posle 5 meseci, host mama se porodila, i na svet je došao najsladji dečak na svetu. Sa njima je uvek bila neka avantura, od odlaska na plazu, bazen, park, rodjendanske žurke. Naravno nije sve ni bilo idealno. Deca ko i svaka druga deca imaju svoje momenta, zbog kojih želite da odete, al onda shvatite da su to samo deca, i da im je to samo prolazno. Sve u svemu bilo je dosta više lepih nego ružnih trenutaka. Provodili smo zajedno sve praznika, i njihove i naše. Trudili su se da što manje osetim neprisutnost svoje porodice. Provela sam 2 nezaboravne godine sa njima

AuPairCare Academy

Dolazak na Akademiju bio je prvi dodir sa Amerikom i AuPair programom. Tamo se boravi 4 dana. Sve je unapred isplanirano tako da dobijete raspored odmah čim dodjete. Upoznaju vas sa kulturom, nacinom zivota, i sta sve obuhvata AuPair program. Učite o razvoju dece, šta je sve potrebno da znate kada je uzrast dece u pitanju, tako da mozete da se pripremite, kada dodjete u host porodicu. I tu je naravno i kurs prve pomoci. U sobi ste sa devojkama koji idu ili u istu državu kao i vi, ili u isti grad. Ja sam u sobi bila sa devojkom koja je išla za San Francisko i sa devojkom koja je kao i ja išla u Los Angeles. Drugog dana je ono što svi najviše vole, a to je obilazak New York-a. Ja sam tek tada postala svesna gde sam ja dosla. Sve mi je izgledalo kao na filmu. Najbolja stvar na Akademiji je to sto upoznajete osobe iz celog sveta, tako da su dobro druženje i zabava zagarantovani.

Child Development, ESL, Spanish, Preparaton for TOEFL – Santa Monica College

Iskustva sa koledža su pozitivna. Rekla bih da se profesori trude da što više podjednostave stvari i da postoji više prakse nego teorije. Časovi su zanimljivi i baš opušteni. Studenti imaju drugarski odnos sa profesorima što mi se baš dopalo.

Najlepše iskustvo sa programa

Najlepša iskustva sa programa su putovanja. Izdvojila bih putovanje u Cancun, Mexico to mi je bila velika želja da posetim, tu je naravno i New York, Seattle, San Diego, San Francisko, Palm Springs, Las Vegas, Boston, Portland, Grand Canyon i ostali nacionalni parkovi, i da ne zaboravim posetu Disneyland-u. Ali ono najvažnije jesu prijateljstva koje sam stekla na programu, kao i druga porodica na koju uvek mogu da računam.

Mišljenje o porodici:

Pozitivno

Mišljenje o bejbisitingu:

Pozitivno

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno