Neradni dani od 01.05. do 06.05.

Jovana Divljak – Au Pair (Blackhawk, CA)

Ukupna ocena:
5

Blackhawk, CA

Nemoguće je opisati iskustvo s mojom porodicom u par rečenica. Jednog dana ću napisati knjigu i o celoj toj godini u Amerikama, kako imam običaj da kažem. Odluka da se upustim u ovo avanturu, je definitivno nešto čemu ću biti prezahvalna čitav život.

Promenilo me je sve što sam tamo doživela. Od momenta dolaska svom novom životu, sam bila ubačena u film, koji nisam imala pojma ni u jednom trenutku, kako će se završiti. Najlepše je što on još uvek traje – jedna sam od retkih devojaka koja je zaista porodica sa svojim američkim poslodavcima. Postali smo porodica gotovo čim smo se i upoznali.

Putujem za 6 dana kod njih, po drugi put. Jedva čekam da ih zagrlim! Godišnje se uglavnom vidimo dva puta, negde u Evropi.

Kvin (dečak kog sam čuvala) je imao 6 godina, samo što nije napunio 7, kada sam mu ušla u život. Sada ima 12 i po. Zaljubila sam se u njega odmah i od onda niko drugi nema titulu omiljenog mališana, kako mu tepam.

Kimberli je takođe neko meni poseban. Naučile smo jedna drugu dragocenim lekcijama koje su nam pomogle pri pisanju sopstvenog scenarija života.

Savet onima koji imaju želju da odu – Zapitajte se prvo veoma dobro koji su razlozi vaše odluke? Nema pogrešnog odgovora, ali čim je jasnija slika onog što želite, lakše će Univerzumu biti da vas spoji s vašom savršenom porodicom. Kažem savršenom, jer biće savršena baš za ono zbog čega im dolazite. Ja sam odlazila svesno u avanturu, kako bih proširila vidike i srce, izlazila svaki dan iz zone konfora i rasla, usavršila jezik, upoznala američku kulturu, stekla nove prijatelje, vratila se voljenoj Srbiji, Molu i Tisi još srećnija i zahvalnija na onom što nosim u sebi, gde god se našla na ovoj planeti.

AuPairCare Academy

Prošlo je pet godina, ali koliko me sećanje služi, prvi susret koji imaš s američkom kulturom, je baš ova akademija. Sačeka te vozač na aerodromu i nosi s ostalim devojkama koje su stigle otprilike kad i ti, na akademiju.

Svi te sačekaju dobronamerni, spremni da pomognu. Mnogo je korisno iskustvo s akademije, jer pre svega upoznaš osobe koje će u narednih godinu, živeti neki sličan život tvom. Takođe, neke od devojaka idu baš u regiju gde i ti. Ja sam na primer još uvek u kontaktu s mnogima, a s jednom divnom Bosankom se vidim svaki put kad odem u Kaliforniju.

Uzbudljivo je bilo ići u obilazak Njujorka. Central Park je ostavio najveći utisak na mene.

Au Pair – Au pair Coledge

Kako bi lakše dobili bodove, a ujedno se i zabavili, agencija je osnovala koledž za oper devoje i momke, u različitim državama. Smišljeno je na taj način da se predavanja vrše ceo dan, celog vikenda. U mogućnosti si da biraš koje predavanje želiš da slušaš.

Celo moje internacionalno društvo se organizovalo da pohađa kurseve po sopstvnom izboru, istog vikenda. Bilo nam je zabavno. Upoznale smo još puno intresantnih ljudi. Predavači su bili projatni. Međutim, bile smo iscrpljene, tako da je samo jedna od nas imala snage da izađe prvu noć, sa drugaricama iz svoje zemlje, koje je tokom kursa i upoznala. Ostatak nas ima uspomene uz pomoć fotografija iz kreveta od te noći, dok su njih par žurkali u našoj sobi.

Najlepše iskustvo sa programa

Proputovala sam Kaliforniju celu (San Francisko i San Dijego izdvajam – imaju dušu eheh), što s porodicom, što s društvom. Njujork i okolina Njujorka (Njudžersi, Sliping Halou, Alfa), Arizona (Feniks), Florida (Majami), Karibi (Turks and Caicos – preeeeedivno), Kostarika s omiljenim bićem mi na svetu – mojim ujakom koji inače živi u Vijetnamu.

Ono što mi je najvažnije i što izdvajam, je definitivno trag koji sam ostavila u životima svih koje sam upoznala za tih godinu, kao i ono što su oni uneli u moje biće, Kvin i Kimberli posbeno.

Hvala i vama kao agenciji, što ste mi omogućili ovu priliku. Petri dragoj hvala na svakom osmehu i svoj pomoći, a Nikoli jož dražem, na svemu što je kasnije i za work & travel program, svojom energijom doprineo.

Mišljenje o porodici:

Pozitivno

Mišljenje o bejbisitingu:

Pozitivno

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno