SKRAĆENO RADNO VREME (1.6.-1.9.)
10h-15h

Zorana Jablanov – Server @ Wedgewood Resort (Bear Lodge Restaurant) (Fairbanks, AK)

Ukupna ocena:
5

Fairbanks, AK

Fairbanks je grad sa oko 30.000 stanovnika i ima sve što je potrebno., od banki, velikih tržnih lanaca, mobilnih provajdera itd. Od atrakcija ima dotsta barova, restorana i coffee shop-ova, bazen, muzej, kuglana, šetalište uz reku. U julu se održava festival gumenih patkica i održava se trka gumenih patkica gde se one spuštaju niz reku.

Smeštaj je obezvedio poslodavac za sve studente koji su radili u rezortu. Svi smo bili smešteni u jednoj zgradi sa apartmanima po 4 osobe u jednom. Biciklom je trebalo oko 15 minuta da se dođe do posla.

Početkom juna i krajem septembra temperatura je oko 5-10 stepeni (ujutru 0), ali u julu je bila čak i 30 stepeni, tako da leta ima ali je kratko. Dan traje 70 dana, sunce ne zalazi u potpunosti tokom juna i jula ali se brzo navikne na to. Ima previše komaraca.

Na sat vremena vožnje nalazi se Chena Hot Springs, a na 2 sata vožnje je i Denali nacionalni park, vredan posete.

Primaran posao mi je bio da radim kao server u restoranu. Posao je dvokratan, rade se doručak i večera. Smene nisu bile fiksne jer sam raspored dobijala svake nedelje drugačiji u zavisnosti od tura i broja gostiju koji su u rezortu. Zbog rasporeda koji nije bio fiksan i malog slobodnog vremena između smena, menadžerka je ponudila da dodatne poslove radimo u rezortu što je na kraju ispalo odlično, jer je bilo dosta overtime sati, i nije bilo potrebno odlaziti na drugu lokaciju.
Pored servera, radila sam i kao busser, kao hostesa restorana, između smena sam radila laundry i menadžerka tog departmana je uvek imala razumevanja za radnike iz restorana ako dodjemo malo kasnije ili ranije završimo.
Takođe, postojali su i ketering događaji kao što su svadbe, poslovni sastanci, poslovne večere, baby showers itd, te sam takođe radila na tim događajima.

Wedgewood Resort (Bear Lodge Restaurant) – Server

Poslodavci su bili sasvim korektni, redovni i tačni sa isplatom, menadžment i zaposleni su bili vrlo dobri kao kolege i bilo je lepo okruženje za raditi.

Ayusa

Odlično iskustvo sa agencijom, vrlo pozitivno od samog početka procesa apliciranja pa do kraja programa. Nikola iz Novog Sada je uvek na raspolaganju, čak i van radnih časova bi odgovorio na mejl. Šta god mi je trebalo uvek bih dobila pomoć, a najviše mi je značila orijentacija koja se održala pre putovanja, gde sam dobila najviše informacija.
Sasvim korektno iskustvo sa sponzorom, osiguranje je bilo pokriveno, iako ga nisam imala razloga iskoristiti. Potrebno je samo svakog meseca odraditi montly check.

Mišljenje o lokaciji:

Pozitivno

Nalaženje dodatnog posla:

Lako

Mišljenje o kompaniji:

Pozitivno

Mišljenje o poziciji:

Pozitivno

Mišljenje o agenciji:

Pozitivno

Mišljenje o sponzoru:

Pozitivno